Referenties

(naar aanleiding van de totstandkoming van de ‘Mentale (online) training voor voetballers’)
Peter, gefeliciteerd met dit succes
Mooi om te lezen allemaal
Ik heb alles bekeken en het ziet er goed uit
Ik denk, dat de doelgroep: wedstrijdsport en amateursport er heel veel aan heeft
Bij ons in de topsport lopen experts rond en is er natuurlijk veel meer mogelijk
Dat geldt niet voor 95% van de sportwereld
Mijn advies is om daar op te focussen
Met vriendelijke groet,  Toon Gerbrands
Algemeen Directeur

De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer rust in mijn werk heb, d.w.z. meer overzicht door beter te plannen en niet (teveel) ergeren aan zaken waar ik geen invloed op heb. Tevens ben ik over veel dingen anders (positiever) gaan denken, zowel op het werk als privé. Dat scheelt een hele hoop stress en als het weer drukker wordt dan kan ik altijd op je schema terugvallen over hoe met stresssituaties om te gaan.

  • Ron P., VolkerWessels Telecom
Het teamtraject van ProMentaal heeft de volgende concrete verbeteringen opgeleverd (met dank aan Peter en zijn taak- èn relatiegerichte aanpak):
– De teamleden zijn zich bewuster van elkaar, elkaars kwaliteiten en aandachtspunten en spreken elkaar meer aan op zaken die spelen
– De taken en verantwoordelijkheden zijn geactualiseerd en zijn vaker onderwerp van gesprek
– De teamleden zijn zich bewuster van de gevraagde professionaliteit
– Het gevoel van veiligheid binnen het team wordt bestempeld als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wordt ook als team bewaakt
– Er worden nu jaarlijks twee GTO’s gepland, zodat alle teamleden goed op de hoogte blijven
– De rolverdeling van de functies is waar nodig aangescherpt

  • Anita Hilberink, Manager Humanitas DMH
De coaching van Peter heeft mij vooral gebracht dat ik het gevoel heb niet meer ‘vast’ te zitten. De vraag ‘wat wil ik nou eigenlijk?’ bleef maar rondspoken. Het is enorm prettig geweest om op een directe en open manier gecoacht te worden en daardoor langzamerhand helder te krijgen waar mijn kwaliteiten en vooral wensen liggen. Nu op weg naar het inzetten van meer creativiteit door middel van opleiding!
Ik heb met name de directheid, nuchterheid en concrete manier van werken van Peter gewaardeerd. Nergens zweverig of onrealistisch, maar to the point. Duidelijk begin en eind, echt het gevoel dat ik startte zonder enig overzicht en aan het eind van het traject heb ik een concreet plan, dat mij weer een boost geeft qua energie.

  • Sanne Verspiek, begeleider Humanitas DMH

Als je optimaal wilt presteren ga je op zoek naar een coach waarbij je je goed en vertrouwt voelt. Bij Peter had ik dit gevoel direct. Hij respecteert wie je bent en laat je in je waarde. Met Peter is het zeer fijn samenwerken. Ook omdat hij parallellen trekt met de sportwereld, is hij de optimale coach om je over de hele linie beter te laten presteren.

  • Tim Fabels, Combidesk

Ik vond de coaching heel effectief ook omdat het persoonlijk was. Het heeft o.a. bijgedragen aan mijn ontplooiing als leidinggevende, maar ook op mentaal en emotioneel gebied is er meer balans. Het proces om meer autonomie te krijgen heeft zeker bijgedragen tot ontwikkelen van mijn leiderschap/ leiderschapsstijl en ik verspil geen onnodige energie meer, maar ga proactief met de verschillende situaties om. Dit alles zorgt voor rust en orde. Ik heb mijn plezier teruggekregen en de prestaties zijn beter.

  • Avinash K., Mcom

In de vijf jaar dat ik met Peter heb samengewerkt heb ik hem leren kennen als een fijne man om mee te werken die elk moment van de dag voor me klaar stond wanneer het nodig was. Door zijn persoonlijke en betrokken manier van omgang voelde ik me vanaf het begin bij hem op mijn gemak.
Peter is in staat om de juiste vragen te stellen waardoor ik vaak tot nieuwe inzichten kwam. Door de gesprekken met hem wist ik precies wat mijn kwaliteiten en verbeterpunten waren en hoe ik mezelf waar nodig nog kon verbeteren om wekelijks optimaal te presteren.  

  • Dirk Marcellis, PEC Zwolle

De gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde me snel op mijn gemak en kon goed praten over mijn situatie. Wat ik vooral heb ervaren tijdens de coaching-gesprekken is dat ik geleerd heb hoe ik mijn gedachtegang kan veranderen tijdens de trainingen waardoor ik minder snel negatief ben. Daarnaast kan ik nu beter omgaan met mijn zenuwen en ben ik minder bang om te falen omdat het me nu minder uitmaakt wat anderen van me denken.

  • Jorieke Bodde, Springendal Set-Up’65