Counselling / coaching werknemers

Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel in balans zijn. Dan functioneer je het best.

Werken lijkt steeds meer op topsport. Er wordt veel van je verwacht en het is maar de vraag of je daar als werknemer altijd aan kunt beantwoorden. Het valt niet mee om elke werkdag volledig in balans te zijn en de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden aan te kunnen. En hoe vul je je vrije tijd in? Ben je dan nog fit genoeg om de broodnodige ontspanning te pakken? Om over de hele linie optimaal te functioneren zijn energie en balans de sleutelwoorden.

De balans (op 4 niveaus)

Volgens Peter Lulof geldt voor ieder mens dat hij of zij op vier niveaus in balans moet zijn om optimaal te functioneren. Allereerst fysiek (FQ): een gezonde geest huist nu eenmaal bij voorkeur in een gezond lichaam. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Denk maar aan beweging, voeding, (matig) alcoholgebruik, (niet) roken en slapen.

Ook op mentaal (IQ) niveau moet alles kloppen. Het gaat daarbij met name om de kracht van je gedachten, discipline, doorzettingsvermogen en geestelijke ontspanning. Het derde niveau is het emotionele (EQ): het herkennen en hanteren van gevoelens, het aanvoelen van situaties en het omgaan met spanning.

En last but not least: het spirituele niveau (SQ) ofwel zingeving. Door je af te vragen wat je echt belangrijk vindt in het leven, kom je tot de kern van wat je drijft. En daarmee tot een innerlijke krachtbron die je prestaties zeer ten goede komt.

Het resultaat

Op alle vier niveaus kunnen belemmeringen ontstaan, waardoor de balans van draagkracht en draaglast niet meer in evenwicht is. Dat kan zowel met je eigen persoonlijkheid als met externe omstandigheden in je werk- of privé-omgeving te maken hebben.

Bij deze vorm van coaching worden je belemmeringen geïnventariseerd en waar mogelijk opgeheven. Ook worden verborgen kwaliteiten aangeboord en zoveel mogelijk geactiveerd. Daarmee wordt de balans hersteld en dat komt je zelfvertrouwen meteen ten goede. Je voelt je een stuk prettiger en bent een stuk effectiever en efficiënter in je werk.

De counsellor / coach

Peter Lulof (1955) is door studie, training en levenservaring ‘’wijs’’ geworden. Hij is opgeleid als Registercounsellor ABvC® en (mental) coach en inmiddels meer dan 20 jaar zelfstandig ondernemer op het raakvlak van arbeid en psychische problematiek. Daarnaast is hij actief als sportpsycholoog door heel het land en heeft hij EMDR therapie toegevoegd aan zijn certificeringen. 

Zijn belangrijkste kwaliteiten als coach: inlevingsvermogen, positieve en enthousiaste levenshouding, creatief in het omgaan met kansen en beperkingen en in staat om een open, constructief en resultaatgericht klimaat te scheppen.

Hij weet de achterliggende drijfveren en emoties van mensen naar boven te halen en bespreekbaar te maken. Kortom: hij weet mensen te inspireren en het beste in ze naar boven te halen. Ongetwijfeld ook bij jou!

ProMentaal

Weerselosestraat 289
7623 DZ Borne

Gratis parkeren voor de deur

OV: NS Station Borne + Buurtbus 592      (richting Weerselo)

0651993574
info@promentaal.nl

 

Contactgegevens

Wacht niet langer. Ga vandaag nog op weg naar je optimale prestatie.