Peter Lulof

Counsellor, coach en consultant

 Een proactieve benadering en de keuze voor het mentale niveau als ingang.

Gericht op het verbeteren van de algehele performance van individuen, teams en organisaties

Peter Lulof

Met ProMentaal ben ik teruggekeerd naar mijn roots. Na het leiden van diverse landelijke ondernemingen op het raakvlak van arbeid en geestelijke gezondheidszorg ben ik sinds 2012 weer volledig actief als coach en consultant, gericht op het verbeteren van de algehele performance van individuen, teams en organisaties. Mental coaching voor topsporters, sportpsycholoog, is daar de laatste jaren als specifieke tak bijgekomen. Een mooie toevoeging hierop is dat ik therapie geef in de vorm van EMDR

In ProMentaal is al mijn kennis en ervaring samengebracht.

De naam staat voor een proactieve benadering en de keuze voor het mentale niveau als ingang. Van daaruit worden het emotionele, fysieke en spirituele niveau benaderd.

Achtergrond/Typering

'Wijs' geworden door studie, training, zelfstandig ondernemerschap (met vallen en opstaan) en levenservaring

Opgeleid als Registercounsellor ABvC®, coach en mental coach

Meer dan 20 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening

Een aantal jaren HBO-docent management & organisatie en managementvaardigheden (en van daaruit affiniteit met jongeren aan het begin van hun carrière)

Ik heb met name oog voor de integrale aanpak van de harde (ratio) en de zachte (emoties) kant van het ondernemen.

Altijd met een open mind, betrouwbaar en onafhankelijk. Ik wil begrijpen wat mensen motiveert en heb een goed intuïtief inzicht in de drijfveren van anderen. Mijn belangrijkste kwaliteiten als coach: inlevingsvermogen, positieve en enthousiaste levenshouding, creatief in het omgaan met kansen en beperkingen en in staat om een open, constructief en resultaatgericht klimaat te scheppen.

peter lulof registercounselor

Achterliggende drijfveren en emoties naar boven halen en bespreekbaar maken, daar streef ik naar.

Volgens de MBTI 1) bekommeren mensen van mijn type (INFJ – De Raadgever) zich sterk om anderen, hebben een heldere visie op hoe ze iets goeds kunnen bijdragen aan de wereld en zijn zeer toegewijd aan hun eigen set normen en waarden. Bij het in de praktijk brengen van hun eigen visie gaan ze georganiseerd, origineel en vol doorzettingsvermogen te werk. Typische eigenschappen zijn: introspectief, verbaal begaafd, betrokken, loyaal, idealistisch, onverstoorbaar en consciëntieus.

 

(1)De MBTI is een veelgebruikte methodiek om de persoonskenmerken van mensen in kaart te brengen)

    Peter Lulof is als Registercounsellor ABvC ® aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) en staat ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de Stichting Complementaire en Alternatieve geneeswijzen (SCAG).