Mentale training

Geïnteresseerd in mentale training? De experts van ProMentaal helpen je verder.

Met mentale training van ProMentaal op weg naar de top

Wil jij er ook alles aan doen om in jouw sport de optimale prestatie te bereiken? Dan ben je bij ProMentaal aan het juiste adres. Peter Lulof – de man achter ProMentaal – heeft al vele sporters de weg naar de top gewezen.

Met mentale training maak je het verschil

Als (top)sporter ken je in je ontwikkeling verschillende fases. Hoe hoger je komt, hoe meer druk je gaat ervaren. Dat kan vanuit je omgeving zijn, maar ook vanuit jezelf. Ga daar maar eens goed mee om. Gelukkig kun je jezelf daarin ook trainen door jezelf mentale vaardigheden aan te leren. Net als je dat doet met technische, tactische en fysieke vaardigheden. Sterker nog: met mentale training maak je het verschil.

Met mentale training maak je in de sport het verschil. Bijvoorbeeld omdat je beter gemotiveerd bent dan je tegenstander, beter met de spanning om kunt gaan of je beter kunt concentreren. Ook dit zijn vaardigheden die je kunt trainen, net als de technische, tactische en fysieke vaardigheden waar je nu al vaak mee bezig bent.

Mentale training kun je zien als extra ondersteuning naast de technische en medische begeleiding die je al hebt. Elk traject is maatwerk en als je dat wilt kan ook je trainer erbij betrokken worden. Omdat het wederzijdse vertrouwen tussen sporter en mental coach voor een groot deel bepalend is voor het succes, beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil jij ook via mentale training de top bereiken? Meld je dan meteen aan voor een eerste kennismaking. Binnen 24 uur nemen we contact met je op. 

De ruime ervaring van Peter Lulof – the best in sports

Peter beschikt binnen de sportwereld over ruime ervaring als mental coach, teamontwikkelaar en trainer van trainer/coaches. De wetten van de topsport kent hij op zijn duimpje en hij weet hoe belangrijk motivatie en vertrouwen zijn om de top te bereiken. Als sportpsycholoog is in alle sporten thuis, maar de meeste ervaring heeft hij met voetbal, volleybal, handbal, hockey, tennis, judo en turnen.

Na een bij hem gevolgd traject ken je jezelf goed, weet je welke factoren je succes bepalen en beschik je over de essentiële mentale vaardigheden (doelen stellen, focussen, spanningscontrole, gedachtetraining en verbeelding). En natuurlijk kun je ze dan op elk gewenst moment toepassen.

Lees hier meer over de achtergronden van Peter Lulof

 

Op weg naar jouw optimale prestatie dankzij mentale training

Elk traject wordt op maat gemaakt en volledig op de sporter afgestemd, inclusief alle methodieken en instrumenten die nodig zijn om je doelen te bereiken. Zodra je doelen zijn bepaald, worden ze onderverdeeld in resultaat-, prestatie- en procesdoelen en worden je persoonskenmerken in kaart gebracht. Mede vanuit zijn klinische achtergrond als register counselor kijkt Peter vervolgens welke kenmerken je helpen en welke je beperken. Dat doet hij daarna ook met je vaardigheden. Dat gebeurt aan de hand van vragen als ‘Wat heb je nodig?’, ‘Wat kun je al?’ en “Wat mis je nog?’. Aan de hand van een breed scala aan oefeningen leer je vervolgens de nieuwe vaardigheden aan (uiteraard zijn deze volledig afgestemd op jouw sport). Dat doe je zowel tijdens de training als thuis.

Tijdens elke sessie evalueren we je ervaringen met de oefenstof en kijken we wat je zo wilt houden en wat je eventueel anders wilt gaan doen. Learning by doing en allemaal gericht op één doel: het bereiken van jouw optimale prestatie.

Kortom: als je echt voor jouw optimale prestatie wilt gaan, helpt Peter Lulof je er graag bij.

Lees hier meer over ‘Jouw optimale prestatie’

 

Het unieke van de mentale training van ProMentaal

  • Vele succesvolle sporters gingen je voor
  • Ruime ervaring met de meeste sporten
  • We beginnen met een vrijblijvende kennismaking
  • Doelen stellen is ze behalen
  • Je persoonskenmerken staan aan de basis van de aanpak
  • Alle mentale vaardigheden gaan tot je bagage behoren
  • Tussen de gesprekken door gratis tussentijds contact per e-mail en WhatsApp
  • Na afronding van de training ken je jezelf beter dan ooit, beschik je over essentiële vaardigheden om de top te bereiken en kun je ze op elk moment toepassen
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten via je aanvullende verzekering

Vraag eenvoudig een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Reviews van door Peter begeleide sporters

Ik heb de gesprekken met Peter als erg prettig ervaren. Hij stelde mij meteen op mijn gemak en luisterde goed naar mijn situatie. Tijdens de coaching heb ik met name geleerd om in lastige situaties mijn gedachtegang te veranderen. Daardoor ben ik veel minder snel negatief. Ook kan ik nu beter met spanning omgaan en mijn zenuwen beter hanteren. Ik ben niet meer bang om fouten te maken, want die horen er nu eenmaal bij. En het maakt me nu minder uit wat anderen van mij denken.

Jorieke Bodde, Springendal Set-Up’65

 Ik heb ruim vijf jaar met Peter samengewerkt en heb hem leren kennen als een prettige man om mee te werken. We hadden een vaste frequentie van gespreken en als het nodig was stond hij tussentijds ook altijd voor me klaar. Zijn manier van omgang was persoonlijk en betrokken en ik voelde me vanaf het begin bij hem op mijn gemak.
Peter is er goed in om de juiste vragen te stellen en daardoor kwam ik vaak tot nieuwe inzichten. Door onze gesprekken werd al snel duidelijk wat precies mijn sterke- en verbeterpunten waren en hoe ik mezelf nog kon verbeteren om wekelijks een goede prestatie op de mat te leggen.

Dirk Marcellis, PEC Zwolle

 (naar aanleiding van de totstandkoming van de Mentale training voor voetballers – online)

Peter, gefeliciteerd met dit succes
Mooi om te lezen allemaal
Ik heb alles bekeken en het ziet er goed uit
Ik denk dat je doelgroep er heel veel aan heeft


Toon Gerbrands, Algemeen directeur PSV

Wil jij ook via mentale training de top bereiken? Meld je dan meteen aan voor een eerste kennismaking. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.