Counselling / coaching young professionals

Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel in balans zijn. Dan functioneer je het best.

Als young professional krijg je met veel druk te maken, zowel opgelegd vanuit je (werk)omgeving als door jezelf. Je krijgt alle kansen en bent er zelf verantwoordelijk voor of je ze pakt. Ook privé wil je van alles en je hebt een brede interesse: vrienden, sporten, hobby’s, social media. Uitdaging is dus om de juiste keuzes te maken, je stress goed te managen en je accu op tijd weer op te laden. Om jouw optimale prestatie te bereiken zijn energie en balans de sleutelwoorden.

De balans (op 4 niveaus)

Volgens Peter Lulof geldt voor ieder mens dat hij of zij op vier niveaus in balans moet zijn om optimaal te functioneren. Allereerst fysiek (FQ): een gezonde geest huist nu eenmaal bij voorkeur in een gezond lichaam. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Denk maar aan beweging, voeding, (matig) alcoholgebruik, (niet) roken en slapen. Ook op mentaal (IQ) niveau moet alles kloppen. Het gaat daarbij met name om de kracht van je gedachten, discipline, doorzettingsvermogen en geestelijke ontspanning.

Het derde niveau is het emotionele (EQ): het herkennen en hanteren van gevoelens, het aanvoelen van situaties en het omgaan met spanning. En last but not least: het spirituele niveau (SQ) ofwel zingeving. Door je af te vragen wat je echt belangrijk vindt in het leven, kom je tot de kern van wat je drijft. En daarmee tot een innerlijke krachtbron die je prestaties zeer ten goede komt.

Het resultaat

Op alle vier niveaus kunnen belemmeringen ontstaan, waardoor de balans van draagkracht en draaglast niet meer in evenwicht is. Dat kan zowel met je eigen persoonlijkheid als met externe omstandigheden in je werk- of privé-omgeving te maken hebben.

Bij deze vorm van coaching worden je belemmeringen geïnventariseerd en waar mogelijk opgeheven. Ook worden verborgen kwaliteiten aangeboord en zoveel mogelijk geactiveerd. Daarmee wordt de balans hersteld en dat komt je zelfvertrouwen meteen ten goede. Je voelt je een stuk prettiger en bent een stuk effectiever en efficiënter in je werk.

De counsellor / coach

Peter Lulof (1955) is door studie, training en levenservaring ‘’wijs’’ geworden. Hij is opgeleid als Registercounsellor ABvC® en (mental) coach en inmiddels meer dan 20 jaar zelfstandig ondernemer op het raakvlak van arbeid en psychische problematiek.

Ook was hij een aantal jaren HBO-docent management & organisatie en managementvaardigheden en van daaruit heeft hij veel affiniteit met jongeren die aan het begin van hun carriere staan. Zijn belangrijkste kwaliteiten als coach: inlevingsvermogen, positieve en enthousiaste levenshouding, creatief in het omgaan met kansen en beperkingen en in staat om een open, constructief en resultaatgericht klimaat te scheppen.

Hij weet de achterliggende drijfveren en emoties naar boven te halen en bespreekbaar te maken. Kortom: hij weet young professionals te inspireren en het beste in ze naar boven te halen. Ongetwijfeld ook bij jou!

Neem een abonnement op mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates, tips en inzichten.