Sportpsycholoog

Op zoek naar een sportpsycholoog? Bij ProMentaal vind je hem.

Sportpsycholoog bij jou in de buurt

Ik stel me graag aan je voor
Mijn naam is Peter Lulof. Ik ben opgeleid als register counsellor, coach (bedrijfsleven) en mental coach (sport) en inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam op het raakvlak van prestatie en psyche. Dat doe ik onder de naam ProMentaal. Coachen zit mij in het bloed en ik beschik over belangrijke kwaliteiten als inlevingsvermogen, een positieve en enthousiaste levenshouding, creativiteit in het omgaan met kansen en beperkingen en streef ernaar om een open, constructief en resultaatgericht klimaat te scheppen. 

 

Werkgebied: noord-, midden- en oost-Nederland

Ik werk met sporters uit het midden, noorden en oosten van het land en kom bij je thuis als de afstand wat groter wordt. Mijn doel is het verbeteren van de algehele performance van zowel individu, team als organisatie. Daartoe weet ik de achterliggende drijfveren en emoties van mensen naar boven te halen en bespreekbaar te maken. Dat doe ik met een open mind, op betrouwbare en onafhankelijke wijze. Ik wil begrijpen wat mensen motiveert en beschik over een goed intuïtief inzicht in de drijfveren van anderen.

Eén van de uitingen van mijn kunnen is de voor Prestum.nl (het toonaangevende platform voor mentale training in de sport) ontwikkelde Mentale online-training voor voetballers.

Op zoek naar een sportpsycholoog bij jou in de buurt? ProMentaal helpt je graag verder. Vraag eenvoudig een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Waarom een sportpsycholoog inschakelen?

Er zijn drie (hoofd)redenen voor sporters om externe begeleiding in te roepen, namelijk:

  • Problemen buiten de sport die er weerslag op hebben
  • Sport-gerelateerde problemen als faalangst en spanningsklachten
  • De wens om de eigen prestatie te optimaliseren c.q. het beste uit zichzelf te halen

Verder heb je als topsporter te maken met verschillende fases in je ontwikkeling en hoe hoger je komt, hoe meer druk je gaat ervaren. Druk vanuit je omgeving, maar ook vanuit jezelf. Het valt niet mee om daar goed mee om te gaan. Maar gelukkig is het mentale aspect ook te trainen.

 

Op weg naar jouw optimale prestatie

Ieder traject is maatwerk en volledig op de sporter of werknemer afgestemd, met gebruikmaking van de methodieken en instrumenten die daarbij passen. Zodra je coachingsvraag is geformuleerd breng ik  –  mede vanuit mijn achtergrond als counsellor – je persoonskenmerken in kaart en kijk ik naar wat je helpt en wat je beperkt. Dat doe ik vervolgens ook met je vaardigheden, aan de hand van vragen als ‘Wat kun je al?’ en ‘Wat mis je nog?’. Je leert nieuwe vaardigheden aan en gaat ermee aan de slag.

Onder de noemer ‘zelfcontrole’ evalueren we je ervaringen en bekijken we wat je eventueel anders wilt doen. Allemaal gericht op één einddoel: het realiseren van jouw optimale prestatie. Dus als je echt voor jouw optimale prestatie wilt gaan, help ik je daar graag bij.

 

Op mentaal niveau maak je het verschil

In de sport maak je het verschil met mentale training. Na een traject bij ProMentaal ben je beter gemotiveerd dan je tegenstander, kun je beter met spanning omgaan en kun je jezelf beter concentreren. Dit zijn immers ook vaardigheden die je kunt trainen, net zoals je dat nu al doet op technisch, tactisch en fysiek gebied.

Elk traject wordt op maat samengesteld en als je dat wilt kan je trainer er ook bij betrokken worden. Het wederzijdse vertrouwen tussen sporter en sportpsycholoog of mental coach is natuurlijk voor een groot deel bepalend voor het succes. Daarom beginnen we meestal met een vrijblijvende  kennismaking.

 

Je beschikt over essentiële mentale vaardigheden en kunt ze op elke gewenst moment toepassen

Binnen de sportwereld beschik ik over ruime ervaring als sportpsycholoog / mental coach, teamontwikkelaar en trainer van trainer / coaches. De wetten van de topsport ken ik op mijn duimpje en ik weet hoe belangrijk motivatie en vertrouwen zijn om de top te bereiken. In alle sporten ben ik wel thuis, maar de meeste ervaring heb ik met voetbal, volleybal, handbal, hockey, tennis, judo en turnen.

Als je bij mij een traject hebt gevolgd ken je jezelf goed, weet je welke factoren je succes bepalen en beschik je over de essentiële mentale vaardigheden (doelen stellen, focussen, spanningscontrole, gedachtetraining en verbeelding). En natuurlijk kun je ze dan op elk gewenst moment toepassen.

Vraag eenvoudig een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek aan