EMDR therapie

Op zoek naar EMDR therapie? Bij ProMentaal ben je aan het juiste adres.

Wat is EMDR therapie?

In een paar sessies van je trauma genezen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt wel degelijk. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, het door middel van oogbewegingen verwerken van vervelende gevoelens. EMDR vervaagt de levendigheid van een traumatische herinnering en de daaraan gekoppelde pijnlijke emoties. Je trauma leeft niet langer in het heden, waardoor je het steeds opnieuw beleeft, maar wordt verleden tijd door therapie met EMDR. 

 

De herinnering aan een trauma wordt vervaagd door je werkgeheugen af te leiden. Tijdens de EMDR therapie haal je een pijnlijke herinnering op en daarmee verplaats je deze naar je werkgeheugen. Terwijl je de gebeurtenis voor je ziet, vraag ik je om met je ogen mijn vingers te volgen. Ook het volgen van piepjes met een koptelefoon op je hoofd en het aantikken van je knieën behoren tot de verrichte handelingen. Allemaal met hetzelfde effect: je werkgeheugen wordt afgeleid en raakt vol. Hierdoor verliest de nare herinnering langzaam zijn emotionele lading. Een EMDR psycholoog kan je hierbij helpen. 

Op zoek naar EMDR therapie bij jou in de buurt? ProMentaal helpt je graag verder. Vraag eenvoudig een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Zoek je een EMDR therapeut in Twente? Dan zit je helemaal goed in Borne.

Als je in Twente woont en op zoek bent naar een EMDR therapeut, dan ben je bij ProMentaal in Borne helemaal op je plek. Borne ligt centraal in Twente, dus de afstand is gering. Parkeren doe je gratis en vlak voor de deur. Kennismaken is vrijblijvend en een eerste gesprek is via onderstaand formulier snel geregeld. Het verplicht je tot niets en aan de kennismaking met Peter Lulof – de man achter ProMentaal – houd je ongetwijfeld een goed gevoel over. Dat geldt trouwens ook als je een psycholoog in de buurt van Hengelo zoekt.  

Nu ook begeleiding bij traumatische gebeurtenissen en angsten. 

Met de meeste klachten was je bij Peter Lulof al aan het juiste adres. En daar is nu de begeleiding bij de gevolgen van een traumatische gebeurtenis bij gekomen. Dat kan mishandeling, een ongeluk, een overval of seksueel misbruik zijn. Maar ook als je vroeger gepest bent of om andere redenen angstig bent, is EMDR de aangewezen behandeling om de steeds terugkomende levendige herinnering te verzachten of zelfs geheel te laten verdwijnen. En daarmee komt ook een einde aan bijkomende klachten als somberheid, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen en andere vervelende psychische uitingen. 

Hoe ziet een EMDR-traject eruit?

Het traject wordt gestart met een uitgebreide intake. Hierin worden je levensloop, persoonskenmerken, traumatische gebeurtenis(sen) en klachten in kaart gebracht. Afhankelijk van de ernst van de klachten en de manier waarop je op de behandeling reageert, worden vervolgens 2 tot 7 EMDR-sessies gehouden. De sessies vinden plaats om de 2 weken en tussentijds is er eventueel extra contact via e-mail, WhatsApp of telefoon. Dat zit allemaal bij de prijs in. 

Wat zijn de kosten en is er vergoeding mogelijk?

Het tarief bedraagt € 95,– per uur, dus voor een gemiddeld traject bestaande uit een intake en 5 EMDR-sessies betaal je € 570,– (vrijgesteld van btw). De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Dat kan al gauw oplopen tot de helft van de totale kosten. Als je je verzekeringsgegevens meeneemt naar de kennismaking krijg je hier meteen duidelijkheid over. 

Rekenvoorbeeld: Voor een Intake en 5 gesprekken betaal je € 570,– en als je bij Menzis een aanvullende verzekering ExtraVerzorgd 2  hebt, wordt € 300,– vergoed en betaal je zelf nog maar €  270,– (ofwel € 45,– per gesprek).

peter lulof registercounselor

Peter Lulof is Registercounselor ABvC®, EMDR therapeut, coach (bedrijfsleven), mental coach (sport) en sportpsycholoog.

Vraag eenvoudig een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek aan