Peter Lulof partner van NL sportpsycholoog

team NL sportpsycholoog Peter Lulof

Met ingang van 1 januari 2019 is Peter Lulof partner geworden van NL sportpsycholoog, het toonaangevende platform van sportpsychologen in Nederland.

NL sportpsycholoog is een landelijk collectief van samenwerkende sport- en prestatiepsychologen, die samen kennis delen en kwaliteit nastreven. Alleen partners met de juiste opleiding en ruime ervaring mogen de titel NL sportpsycholoog® voeren en de Drie Batterijen® methode gebruiken.

Experts op het gebied van mentale training die hun krachten hebben gebundeld.

Nu ook online: mentale training voor voetballers.

Op Prestum.nl, het toonaangevende platform voor sportpsychologen en mental coaches, is de “Mentale training voor voetballers” online gegaan. Auteur is Peter Lulof van ProMentaal.

Om in de stemming te komen:
https://www.youtube.com/watch?v=E5Cfv9T1HBE

    De training kan worden gezien als een basistraining mentale vaardigheden. Alle mentale vaardigheden komen aan bod, zodat deelnemers een compleet beeld krijgen en voor elke vaardigheid een belangrijke basis kunnen leggen.

  • Doelen stellen – gericht op het proces, de prestatie en het resultaat
  • Het beïnvloeden van je gedachten – de kracht van het denken
  • Omgaan met spanning – niet te veel en niet te weinig
  • Optimaal geconcentreerd en gefocust zijn – afleiding voorkomen
  • Verbeelding – het visualiseren van gewenste prestaties

De training bestaat uit 6 stappen.

Je begint met het in kaart brengen van je persoonskenmerken en stelt je doelen. Tijdens elke volgende stap train je jezelf om de doelen te bereiken. De training volgt de herkenbare onderdelen van het leven als voetballer (training, wedstrijdvoorbereiding, wedstrijd, nabespreking) en de te trainen mentale vaardigheden sluiten daar naadloos bij aan. Zo levert de training o.a. een concreet wedstrijdplan en een wedstrijdevaluatie op.

Aan het eind van de training ontvang je je eigen resultaten, scores en ontwikkeling in één overzicht:

je persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarmee kun je jezelf blijven verbeteren en zo blijf je up-to-date. De training kan zowel individueel als per team gevolgd worden. Dat is niet alleen goedkoper, maar heeft ook het voordeel dat de trainer/coach de vorderingen van zijn spelers kan volgen en er in de praktijk op in kan spelen.

In de training wordt een breed scala aan middelen ingezet:

informatie, praktische toepassing, video’s met introducties bij elke stap, video’s waarin bekende voetballers 1) hun ervaringen delen, vragenlijsten, oefeningen, evaluaties en samenvattingen.

1) Joris van Overeem, Markus Henriksen en Dirk Marcellis

Voor nadere informatie over de verschillende varianten van de training en de kosten: https://prestum.nl/product-category/online-training/voetbal/ .